Auto valu prosessi tietoa ja sen valu tekniikka kehitysnäkymät

1. kehityksen autoteollisuuden valukappaleiden suuntaa

1.1 Integroidulla muotoilulla autojen valukappaleiden

Automotive energiansäästöön ja alentaa tuotannon vaatimukset edelleen lisätä, hyödyntää etuja valu, alkuperäinen leimaamalla, hitsaus, taonta ja valu muodostavat useaan osaan, kohtuullinen muotoilu ja rakenne optimointi, saavuttaa osia valu muotoilu, voidaan tehokkaasti vähentää paino osat ja vähentää tarpeetonta jalostuksen yhteydessä paino osat ja korkean suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Auto valu yhdentymisen kehitysnäkymät on selvempi nonferrous alloy valukappaleiden kehittämisessä. Jotta valu prosessi saavuttaa valukappaleiden monimutkaisen rakenteen ominaisuudet, on ollut Integroidulla muotoilulla oven-levy

Istuin luuranko, dashboard luuranko, eturunko ja palomuuri, jonka suuruus on huomattavasti suurempi kuin tällä hetkellä tuottaa valut, edellyttää 4 000-5 000 t tai jopa suurempi tonnimäärä painevalussa koneita.

1.2 autoalan valukappaleiden paino

Varmistaa vahvuus ja turvallisuus auton auton mahdollisimman paljon vähentää laadun saavuttamiseksi kevyt, valmistelun lähtökohtana siten parantaa auton teho vähentää polttoaineenkulutusta ja vähentää päästöjä. Auton vähennys 100 kg / 100 g, 100 km polttoaineenkulutusta voidaan vähentää 0,3 ~ 0,6 L, jos 10 %, polttoainetehokkuutta vähentää ajoneuvojen paino noussut 6 prosentista 8 prosenttiin. Ympäristönsuojelua ja energiansäästöä tarpeisiin auton paino on tullut maailman auto kehitysnäkymät, automotive valukappaleiden paino on tullut yksi tärkeä suuntaa kehitystä autoteollisuuden valukappaleiden.

1.2.1 kevyt auto valukappaleiden

Yleinen turvallisuus tekijä valukappaleiden sama paksuus suunnittelu on yksi tärkeimmistä menetelmistä autojen valukappaleiden. Kuitenkin suurin haittapuoli on sama paksuus design on rakenteellinen suorituskyky ei voi täysin hyödyntää ja valu paino on lisääntynyt. Käyttämällä CAE analyysi, topologian optimointi ja muita keinoja optimoida suunnittelu osia, jotta osissa stressiä eri osien lähellä eri puolilla seinämäpaksuus on ristiriidassa, pieni osa ohuempi materiaalin paksuus tai vähentää materiaalin paino n. Ottaen huomioon valu muodostavat saavuttaa monimutkainen rakenne valukappaleiden muodostumista, epäsäännöllisen muotoinen poikkileikkaus erilaisten aikaansaamiseksi. Suunnittelu, käyttö CAE tai topologian optimointi ja muunlaisia jännitysanalyysi osia. Mukaan voima jakautuminen hahmoa, osat ja erityisiä paikallisia materiaalin paksuus. Valu vahvistaminen, kaivaa reikiä ja paksuuntuminen voi merkittävästi vähentää paino osat.

1.2.2 kevytmetallivanteet auton valukappaleiden

Alumiini ja magnesiumin ja muut kevytmetallivanteet materiaalit ovat tärkein paino tappio toimenpiteitä nykyisen autonvalmistajien. Alumiinin tiheys on vain 1/3 teräksen ja on erinomainen korroosionkestävyys ja sitkeyttä. Magnesium tiheys on pienempi, ainoastaan 2/3 alumiini, erinomainen korkean paineen valu olosuhteissa. Alumiinin ja magnesiumin erityinen vahvuus (vahvuus ja laatu suhde) ovat melko korkeat, vähentää painoa, parantaa polttoainetehokkuutta on ratkaiseva rooli. Yhdysvaltain autoteollisuuden kilpailukyvyn huomattava käyttää alumiini ja magnesiumin valukappaleiden ja integroitu valuraudan kahden viime vuoden aikana liittyy läheisesti.

1.2.3 suorituskykyinen auto valukappaleiden

Parantaa suorituskykyä materiaalia, jotta paino yksikkö osat kestävät suurempia kuormia on yksi tavoista tehokkaasti vähentää painoa valukappaleiden. Stentti-tyyppinen valukappaleiden huomioon merkittävän valukappaleiden ja valukappaleiden kehittämiseksi on tullut yksi painopisteistä. Lämpökäsittelyn ja muiden toimenpiteiden materiaali mikrorakenteen muutokset siten parantaa vahvuus osia, jäykkyys tai sitkeys, voidaan tehokkaasti vähentää paino osat.

Isotoninen karkaistua pallografiittivaluraudasta, teräksen vahvuutta kuin tavallisesta teräksestä on parantunut, ja tiheys on pienempi kuin teräs, tiheys 7,1 g / cm3 ja valettu teräs tiheys 7,8 g / cm3, yleisesti suositellaan viime vuosina materiaali käyttö ja muut vaimentaa pallografiittivaluraudasta valukappaleiden olosuhteissa valoa, 10 % kevyemmät kuin teräs samankokoisia. Dongfeng Motor Company eräänlainen hyötyajoneuvojen käytettiin jäähtyä pallografiittivalurauta valurauta, teräs kevyt vahvistus työnteon sijasta

Ja varten muut vaimentaa pallografiittivalurauta paloja lujat ominaisuudet 14 jousituskomponenteista asiantuntijafoorumin linja uudelleensuunnittelu. Taulukossa 1 on käyttö Muut vaimentaa pallografiittivalurauta materiaali kevyt vaikutus vaihtamisen jälkeen, kokonaispaino lähes 40 prosenttiin, vaikutus on merkittävä. Olisi huomattava, että kevyt vaikutus taulukossa 1 on materiaalien korvaamista lisäksi myös osuus kevyt rakenne. Yleisesti ottaen materiaalit autojen valukappaleiden korvaaminen liittyy usein kevyt osat.

Alumiiniseoskotelo ja magnesium alloy valukappaleiden käyttää myös korkea lujuus, korkea kovaa materiaalia korvata alkuperäisen light kevytmetallivanteet laihtuminen tehokas materiaalien lisäksi laihtuminen, Yhdysvaltain General Motors hakemuksen perusteella Yhtiö korvaa korkean suorituskyvyn AE44 seoksesta alkuperäinen alumiiniseos korkeapaineinen valu menetelmällä tuotannon apurunko alumiini alloy laihtuminen laihtuminen perusteella 6 kg.

2. kehityksen suuntaan auto painevalussa tekniikka

2.1 Ohutseinämäinen monimutkainen rakenne valukappaleiden valmistustekniikka

Kehityksen autoteollisuuden ja energian säästämisen ja päästöjen vähentäminen, Autovaraosat paino tulee enemmän kevyt. Ohutseinämäisten designin avulla on tärkeä edistysaskel kohti moottoriin. Johanna valu Co, Ltd FAW Volkswagen tuotannon valurauta sylinteri, esimerkiksi varhainen tuotanto 06A sylinterin seinän paksuus 4,5 mm ± 1,5 mm, EA111 sylinterin seinän paksuus 4 mm ± 1 mm EA888Evo2 sylinterin seinämä 3.5 nykyisen massatuotantoon mm ± 0,8 mm, seuraavan sukupolven EA888Gen.3 sylinterin tuoterakenteen on monimutkaisempi, seinämäpaksuus vain 3mm ± 0,5 mm on ohuin harmaa valurauta sylinteri. Massatuotannon olemassa joitakin ongelmia, kuten rikki ydin, drift core ja seinän paksuus vaihtelee. Kuitenkin on hiekka core ja hiekkaa, laadun valvonta mutta ei täytä EA888Gen.3 sylinterin tuotantovaatimuksia, on käytettävä koko joukko kaatamalla prosessin ydin.

2.2 alumiini-magnesium laajoja rakenteellisia alumiiniosat tuotantotekniikka

Lisääntyvän kysynnän energiansäästöä, ympäristönsuojelua ja kustannusten alentaminen alumiini-magnesium seos laajoja rakenteellisia valu on tullut tärkeä kehitysnäkymät ja sen valmistustekniikka on tullut nykyinen kehittäminen kriisipesäkkeisiin. Tällä hetkellä tärkein tuotannon tekniikka alumiini-magnesium laajoja rakenteellisia alumiiniosat on korkeapaineinen valu, puristamiseen valu ja pienpaine valu. Korkeapaineinen valu tuotantotehokkuus tuotteen laadusta on tullut tärkein tuotantoprosessin, sen tuotantoteknologian kehitys on keskittynyt lähinnä korkeapaineinen valu prosessi on helppo curl helppo muodostaa ilmaraot sisällä valu, ei lämpöä hoito ongelmat.