Syyt ja ennaltaehkäisevien toimenpiteiden auto valu mekaaninen tahmea hiekkaa

Mekaaninen tahmea hiekkaa, tunnetaan myös nimellä metal neste läpäisevyys tahmea hiekkaa, koostuu oksidien nestemäistä metallia tai kapillaari tunkeutuminen tai kaasun virtaaminen tavoin onkalo pinta hiekka aukko, auto valu metallia ja hiekan pintaan mekaaninen seos kerros. QINGHE tahmea hiekkakerroksen näkyy kun metallin kiilto. Mekaaninen hiekka tarrapintaa oli sienimäiset, tiukasti kiinni pintaan auto valu ja tapahtui hiekkarannastaan ja core pinta lämpö-ja vahva hiekka kireys vähän osia, kuten kaatamalla purentaelimen auto valu paksu Groove-osan.

Mekaaninen tahmea hiekkaa vaikuttaa ulkonäkö laatu auto valu auto valukappaleiden, mutta aiheuttaa myös romuttaminen, joten auto valukappaleiden mekaaninen tahmea hiekkaa on antanut tarpeeksi huomiota, parantaa tuotteen välinen tuotos. Yhdistettynä vuoden käytännön kokemus tuotannon ja viittaavat tiedot, puhua syy auto valu hiekka ja torjuntaa koskevia toimenpiteitä.

1, auto valu ja suunnittelu

Tällainen muotoilu edistää tuotannon mekaaninen tikkuja jos valettu ja malli aiheuttaa hiekkaa on sharp, yläpuolella tai ulkonevat muoto, tai tasainen hiekka tai hiekkaa ydin. Koska tällainen rakenne auto valukappaleiden hiekka, hiekka core paikallisesta lämmön keskittymistä, normaali suorituskyky on tuhottu, hiekka, hiekka core pinta etukäteen romahtaa, sulan metallin tai oksidi helppo tunkeutua ja tuottaa mekaaninen tahmea hiekkaa. Tältä osin lämpöä keskittynyt osa erityistä hiekkaa, kuten Zirkoni hiekka tai oliviini hiekkaa, pitkän aikavälin lämpöä tai korkeassa lämpötilassa säteily kapasiteetin parantamiseksi.

2, näyttää

(1) huono suunnitteluprosessin ulkonäkö jotta hiekka ei ole tiukka tai kompakti tiivistyminen aiheuttaa onkalo pinta karkea, tai irti, on suora vaikutus tuotannon mekaaninen tahmea hiekkaa. Ulkonäkö prosessi suunnittelu usein näyttää seuraavan virheilmoituksen:

Ensinnäkin väärä valinta johtaa tyyppi multaa osa on liian suureksi tai syvä onkalo muodostumista hiekka-lomakkeessa.

Toiseksi multaa alareunassa virheellinen sijainti asettelun ulkoasua niin, että masennus on vaikea Chung, tämä voi olla liian lähellä seinää tai liian lähellä ulkonäkö leikkauksen. Järjestely on liian täynnä aiheuttaa auto valu tuottaa turvotusta hiekkaa, vaikka ei ole selvää turvotusta hiekkaa, se on mekaaninen tahmea hiekkaa. Koska vika sama alkuperä mekaaninen tahmea hiekkaa ja pullistumia ilmestyy sama auto valu.

Kolmas, sprue, uninen ja juoksija kanta väärin järjestää, on helppo Chung todellinen masennus, joka on uninen-järjestelmän ulkoasua.

Neljänneksi päässä multaa<1.5 °,="" even="" if="" the="" sand="" tightness="" of="" the="" appropriate,="" will="" make="" the="" sand="" surface="" tear,="" easy="" to="" make="" metal="" or="" metal="" oxide="">

(2) prosessi huono rakenne ulkonäkö, mikä metal neste staattinen paine on liian korkea. Staattinen paine lisääntymisen ansiosta hiekka kuormitus kasvaa, joten tarvitaan erityistä hiekka- tai kompakti mallinnusmenetelmän vastustaa metalli neste hiekka tyyppi osmoottinen paine.

3, hiekkalaatikko

Hiekkalaatikko palvelus on kohtuuton, jolloin epätasainen hiekka tiiviyttä tai Chung hiekka on liian pehmeä.

Yleisiä syitä näihin ongelmiin ovat seuraavat:

(1) virheellinen sijainti-ruutuun estää joitakin uppoamisen Chung real, jolloin paikallisia hiekka liian pehmeitä, aiheuttaen turvotusta hiekkaa tai mekaaninen tahmea hiekkaa.

(2) koska hiekkalaatikko on liian pieni aiheuttamaan Chung hiekka ei ole todellinen.

(3) virheellinen sijainti-ruutuun niin, että sprue ja uninen ei voidaan sijoittaa oikeaan paikkaan, jotta uninen tai sprue ja hiekkaa välissä tiivistyminen tyyppi ei ole tiukka. Ja koska osasto johtaa väistämättä lämpöä keskittymistä, jotta mekaaninen tahmea hiekkaa on vakavampi. Siis jos sprue tai uninen ei voi muuttaa, ruutuun katkaista tai poistaa koko alueelta.

(4) laatikko on liian korkea. Mekaaninen tahmea hiekkaa liittyy yleensä onkalo pinta vedenpitävyys ja staattisen paineen sulaa metallia, nestemäinen metalli paine koko metalli tiheys ja korkeus ylempään ruutuun. Voit käynnistää auto valu kutistuu laatikko pitäisi olla tietty korkeus, mutta hiekka suorituskykyä on parannettava.

4, kaatamalla riser järjestelmä

(1) virheellinen sijainti uninen aiheuttaa ylikuumenemisen hiekkaa, mikä aiheuttaa onkalo pinta tuhotaan ennenaikaisesti. Metal nestemäisiä tai metallioksidia muodostivat korkeassa lämpötilassa on todennäköisesti päästä onkalo pinta.

Esimerkkejä tällaisista tapauksista ovat seuraavat:

Ensinnäkin sprue tai riser pinnalta vähän muodostaa helteinen jakso, helteinen jakso hiekka tyyppi ellei Chung, mekaanisilla tahmea hiekkaa häiriöillä on erittäin vakava.

Toiseksi onkaloissa pinta metalli virtaa liikaa, on lämmitettävä laajuus riittää tuhoamaan missä määrin. Jos alkuperäinen jähmettynyt kova kuori luolassa on myöhemmin soluttautunut sulaa metallia, tahmea hiekkaa on vielä vakavampi.

Kolmanneksi, kaatamalla, jossa voi aiheuttaa metallin neste paine on liian korkea mitään tekijät voivat johtaa auto valukappaleiden tuottaa mekaaninen tahmea hiekkaa. Kun metalli neste ei ole vain korkea paine ja lämpötila on korkea, tilanne on erityisen vakava.

(2) poikkileikkaukseltaan sprue, juoksija ja juoksija on väärin, niin että sulan metallin hapetetaan jatkuvasti kaatamalla, lisäämällä metallioksidit ja aiheuttaa fluxing laudaksi hiekka. Kaatamalla aikana gating järjestelmä olisi aina täynnä sulaa metallia, muuten metalli ratkaisu hapettunut missään vaiheessa Automobile Casting-järjestelmä.

(3) riser halailla koko on liian suuri, aiheuttaa sen ympäröivän hiekka ylikuumenemisen, on yleisempi ongelma. Tämä ongelma johtuu usein uninen kaula on liian pitkä, pitääkseen metalli alapään suulle on ei ennenaikaisesti kiinteytynyt, jotta halailla koko. Jos riser kaulan suunnittelua ei ole koska virheellisen täyttö, on parasta lyhentää riser kaulan estää kiinteytystä sen sijaan, että lisätä sen kokoa. Pienempi nousu kaulan, vähentää hiekka tyyppi lämpöä.

(4) gate kuppi tai sprue virheellisestä suunnittelusta, niin, että kun kaatamalla ilmaan aiheuttamaa hapettumista metalli nestettä, joka johtuu yleensä turbulenssi, metalli pinnan oksidi elokuva edelleen kerätä Mekaaninen sidos hiekka.

5, hiekka

(1) Alkuperäinen hiekka Hiukkaskokojakauma ei ole yhtenäinen, jälkisäädös aiheuttaa hiekka tiiviyttä on alhainen, alkuperäinen hiekka hiukkasten kokojakauma hiekka enintään tiiviys on suora vaikutus.

(2) hiekka virtaus ja huono muokattavuus.

(3) shell hiekka hartsi on liian ohut tekee paikallisia vahvuus shell ja paikallisia hiekka ei kuulu hartsi, usein, koska tästä yksinkertaisesta syystä niin, että muodostumista mekaaninen hiekkaa kiinni.

(4) multaa läpäisevyyttä on liian korkea, joka on toinen osoitus liian paksu hiekka hiukkasia. Hengittävyys ja tiiviyttä kaksi seikkaa vaikuttavat toisiinsa. Alhainen kireys on hyvä ilmanvaihto ja päinvastoin.

(5) hiekka carbon tai deoxidizing aineita ei ole riittävä, tuottaa liikaa metallioksidia jotta oksidi märkä ja helpolla päästä.

6, ydin

(1) päällystämätön maali hiekka core hiekka liian karkea tai huono Hiukkaskokojakauma ja alkuperäinen hiekka Hiukkaskokojakauma ei ole yhtenäinen eivätkä vaikutus muodostumista mekaaninen tahmea hiekkaa.

(2) hiekka core ei ole Chung, ja hiekka tyyppi ei ole sama kuin sama luonne, mekaaninen tahmea hiekkaa on merkittävä vaikutus.

(3) hiekka core pintaan karkea tai huokoinen, aiheuttaa mekaanisia tahmea hiekkaa. Sulan metallin tai oksidi tunkeutuu karkea tai huokoinen pinta ja tunkeutuu ydin.

(4) hiekka ydin kosteudelle varastoinnin aikana. Hiekka Core vesi on liikaa vaivaa. Koska hiekka core liikaa vettä ei ole helppo havaita. Jotkut hiekka ydintä näyttää kuiva, mutta itse asiassa vesi on edelleen hyvin suuri.

(5) hiekka ydin huolimaton käsittely tai maali on edelleen märkänä kun käsittely ja aiheuttaa vaurioita tai hankausta pinnoitteella. Seurauksena on, että ydin pinnoitetta ei riitä estämään metallia tai typen tunkeutuu ydin. Maalaa vahinkoja osasto hiekka core avata reikä, aiheuttaa metalli neste kiehuu ja tuottaa mekaaninen tahmea hiekkaa.

(6) hiekka core pinnoite upottamalla liian matala, suoraan aiheuttaa mekaanisia tahmea hiekkaa.

(7) hiekka core pinnoite kuumalujuutta on alhainen. Puutteen clay maali tai liikaa liuotin siten, että niteen sisällön laski, mikä vähemmän voimaa pinnoite aiheuttama mekaaninen sidos hiekkaa.

(8) core hiekan sekoittaa köyhiä, niin, että osat hiekka keskeinen vahvuus on liian alhainen, jolloin luhistua kun kaatamalla, mistä seuraa mekaaninen tahmea hiekkaa.

(9) hiekka core puhdistus ja köyhien korjaus, se saa suoraan mekaaninen tahmea hiekkaa. Hiekka core vahvistamaan tarkastuksen näköhäiriöitä pitäisi pystyä välttämään.

(10) hiekka core dip spraymaali ei kuiva uudelleen. Ja hiekka core hiekkaan märkä vuorovesi kuin sama pinnoite ei ole helppo kuori ja kuori pois.

(11) core-ruutuun ei ole puhdasta, tekee ydin hiekkaa kiinni jolloin hiekka core pinnankarheus core-ruutuun. Laadukkaita hiekka hylsyn tiivis pintakerros, core-ruutuun ei ole puhdas ja voi saada laadukkaita hiekka core tiheä pintakerroksen.

7, muoto

(1) Chung hiekkaa pehmeänä asteesta epätasainen. Useimmissa tapauksissa on yhtä tärkeää on yhtenäinen ja tiiviyttä. Kuitenkin joskus hiekka tiiviyttä on yhtenäisempi kuin hiekka yleinen pehmeys.

(2) hiekkaa korjaus huono. Hiekkaa korjaus karhea löysä, aiheuttaa mekaanisia tahmea hiekkaa; Korjaa yli tai Korjausosien vesi on liian korkea, aiheuttaa metalli neste kiehuu ja aiheuttaa mekaaninen tahmea hiekkaa.

(3) täyttää huonoja osia karkea, löysä, on mekaaninen tahmea hiekkaa.

(4) hiekkaa pinnoite epätasainen tai riittämätön.

(5) Kemiallinen tyyppi maali kuiva tai epätasainen kuivatus.

(6) liiallinen määrä multaa release nestettä osaltaan sulan metallin kiehuvaa hiekka pinta lujuus heikkenee ja tuottaa Mekaaninen auto valu hiekka.

(7) pinnoite on liian alhainen, pinnoite hiekka hengitysteitse, jolloin maali pois putoamisen tai kuorinta aiheuttama mekaaninen tahmea hiekkaa.

(8) pinta pinnan peittää riittämätön määrä hiekkaan, joka on yhteinen toiminta huolimattomuudesta.

(9) kuuma ja kylmä aineet (hiekka core hiekkaa core, kylmää rautaa, ja) tulevat yhdessä. Kuuma ja kylmä materiaali meet, tekee veden kondensoituminen. Kosteus voi aiheuttaa kiehuvaa-tyyppinen mekaaninen tahmea hiekkaa, kun huomattavaan osuus tuotannosta oksidien seurasi metallioksidia soluttautumisen. Tämä on yleinen syy mekaaninen tahmea hiekkaa, mutta myös tärkein syy korkean paineen mallintaminen mekaaninen tahmea hiekkaa.

8, metal kokoonpano

(1) helppo tiedonkulku metallioksidit, hyvä liikkuvuus metallista kuin pintajännitys tai paksumpaa metallia on todennäköisemmin aiheuttaa mekaanisia tahmea hiekkaa.

(2) seoksia, alhainen sulamispiste komponentteja, kuten lyijy pronssi johtaa helposti johtaa mekaaninen tahmea hiekkaa. Koska johtaa on edelleen Objektivuon tilan kun lämpötila on paljon pienempi kuin vanhemman metalli lämpötila.

(3) tarvitaan korkea lämpötila auto valu seos. Seoksen virtaus on hyvä, helppo valmistaa mekaanisia tahmea hiekkaa. Lisäksi, koska kaataminen lämpötila on korkea, hidastaa muodostumista oksidi on nopeutettu ja siksi on taipumus lomakkeen oksidatiivisen mekaaninen tahmea hiekkaa.

9, kaatamalla

(1) kaatamalla lämpötila on liian korkea, ei ainoastaan paranna sulaa metallia, mutta myös nopeaa hapettumista metalli neste, nopeuttaa oksidatiivisen mekaaninen tahmea hiekkaa esiintyminen sujuvuutta.

(2) kauha on liian korkea ja ylempään ruutuun on liian korkea, muodostavat liian korkea metal indenter edistää metallia tai oksidi hiekka-tyyppinen huokosiin.