Kehitysnäkymät auto valu ja valu tekniikka

Kehitysnäkymät auto valu ja valu tekniikka

Casting on yksi vanhimmista muovaukseen menetelmiä, ja noin 15 % 20 % auto-osat ovat käytettäväksi eri valu menetelmillä. Nämä valukappaleiden ovat pääasiassa avaintekijät sähköjärjestelmän ja tärkeitä rakenteellisia osia. Tällä hetkellä Euroopan ja Yhdysvaltojen autoteollisuuden kehittyneiden maiden, auto valu hyvän laadun, tuotannon tekniikka kehittynyt, ympäristön saastuminen, auto valu korkean tuotannon tehokkuutta. Valu raaka- ja lisäaineet materiaalien ollut perustettu sarja ja standardointia, koko tuotantoprosessin ajan on saavutettu koneellistaminen-, automaatio- ja älykkyyttä. Näissä maissa yleensä käyttää digitaalisen tekniikan vahvistaa valu prosessi suunnittelu, valu romu on noin 2 % ja 5 %, ja on perustettu monikansallinen palvelu järjestelmän ja verkon teknologian tukea. Sen sijaan vaikka Kiinan auto valukappaleiden suurempi tuotos, mutta useimmat niistä ovat lisäarvo ja teknistä sisältöä, rakennetta on suhteellisen yksinkertainen musta valukappaleiden ja ulkomaisten tason ero. Tämä artikkeli pääasiassa auto energiansäästöä, ympäristönsuojelua sekä muut näkökohdat on, käsitellään auto valu ja auto teknologian kehityksen suuntaan.

Paine valu nimitystä painevalu, auto valu on tehdä sulaa täynnä onkalo, valu tiheä kudos, mekaaniset ominaisuudet, koon tarkkuus, pieni jalostusmarginaaliin. Paine tason mukaan voi olla jaettu pienpaine valu ja korkeapaineinen, valu kahteen ryhmään sen kalleus multaa, erityisesti suuria määriä tuotantoa auto valukappaleiden, korkea hyötysuhde, kokonaiskustannukset on hyvin alhainen. Tällä hetkellä lähes kaikki auton siirto shell, kytkin shell, pumpun kuori, kaasutin shell, ohjausvaihde, jne ovat alumiini die casting.

Painevalussa prosessi päälinjaukset ovat puristusvoima on tasapainossa, erityisiä paineita, nopeus, täyte aika, tila-aika, sulattaa lämpötila ja multa lämpötila sulaa. Kuin sulaa korkea lämpötila, korkea nopeus, korkea paine täyttö onkalo, väistämättä osallistuu kaasua, niin kehittynyt useita uusia prosesseja, kuten tyhjiö painevalu menetelmä, happea täytetty painevalu menetelmä, auto valu hitaan täyte die valu-menetelmä ”tarkkuus” Die valu-menetelmä (tunnetaan myös nimellä Acumrad-menetelmää, joka on oikeita, Nopea, tiheä) hidaskäyntisten keskipitkän paineen täyttö (NDC) valu-menetelmä, ne ovat ei-huokoinen painevalussa uutta tekniikkaa. Siksi painevalussa tieteellisen valvonnan prosessin parametrit, järkevä suunnittelu ja valmistus multaa (kuten kaatamalla järjestelmä, ylivuoto pakojärjestelmä, multaa jäähdytys järjestelmä, multaa Lämmitys ja tasapainon valvontajärjestelmä), ominaisuuksien mukaan käyttää sopiva pinnoitus ja ruiskutuksen tekniikka. Die lämpötila ja lämpö tasapaino on tärkeimpiä edellytyksiä laadukkaita casting, auto valu ehdot painevalussa poistaa valu muottiin onkalo pintalämpötila seoksen sulamispiste 40 prosenttia noin toteutumista.