Miten tarkistaa koneen valut vikoja

Miten tarkistaa koneen valut vikoja

Koneiden Castingss laadun varmistamiseksi koneiden Castingss on perustuttava eri käyttötarkoituksiin ja vaatimukset, eri tarkastuskeskuksiin menetelmillä, ajoissa havaita puutteita, joita ei sallita. Vika tarkastus antaa yleensä seuraavilla tavoilla.

A tarkastuksen pinnankarheus tarkastus ulkonäkö on sopiva valaistuksessa visual - käsi touch block, pinnanlaadusta samastuminen mittauslaite saada koneen tunne Valukappaleiden kokoa tietoja, tilastollisia menetelmiä sen selvittämiseksi tarkkoja koneiden valukappaleiden vika nopeudella.

B kemiallinen analyysi kaikki koneet Castingss Kemiallinen koostumus on erittäin tärkeää, joten useimmissa tapauksissa Kemiallinen koostumus on hyväksymistä. Kemiallinen koostumus myös välillisesti määrittää koneiden valukappaleiden mekaanisten ominaisuuksien esiintyminen vikoja vai ei.

(3) mekaaninen suorituskykytesti kovuuskoe on ensimmäinen testata onko vika ilmeni koneen valut tarkoittaa tämän vuosisadan alussa, Yhdysvallat oli koneen valut koneiden valukappaleiden testikappaleen hiekka-osassa sylinterin kansi, kuten kovuus ylittää arvon, joka on väistämätön halkeamia menevän hukkaan. Tämä menetelmä on yksinkertainen ja epätavallinen.

(4) metallographic tutkimus (metallographic mikroskoopilla testi) optinen Mikroskooppi ja sitten 50 ~ 2000 kertaa noudattamaan kiillotettu metallipintaa, näyte eroosio Inkluusio olosuhteissa puuttuessa (käyttäen kirkas, tumma ja Polarisoidussa, häiriöitä ja mikrokovuus ja muita toimintoja suhteessa GB10561-89 luokitus), kun eroosio viljaa ja organisaation koon tarkastus. Tämä menetelmä on laajalti käytetty tarkistaa mikroskooppinen vikoja, mutta myös yleisesti käytetty opiskelemaan mikroskooppiset ominaisuudet makroskooppinen vikoja.

(5) ei-hajottava testaus (ei-hajottava testaus) joukossa osmoottinen testausmenetelmä (ISO3452) magneettijauhe testausmenetelmä eddy nykyisen testausmenetelmän voidaan käyttää vain koneen valut pintaan tai pinnan vika-tarkastuksen osan syvä puutteita koneen valut, Line siirto menetelmää (ISO5579), tomografia ja ultraääni virhe havaitsemismenetelmä Katsastus. NDT on kehittynyt nopeasti viime vuosina, sillä tietojenkäsittelyn ja laitteisto on yleensä kannettava, huomattavasti parantaa luotettavuutta ja joustavuutta tarkastus.