Integroitu automerkkien valaistus

Automaattisen valun integroitu suunnittelu

Autojen energiansäästöllä ja tuotantokustannusten pienentämisellä jatkuvasti kasvavat, hyödyntävät valun edut, alkuperäiset leimaamalla, hitsaamalla, taontaamalla ja valustamalla muodostaen useita osia kohtuullisen suunnittelun ja rakenteellisen optimoinnin avulla, jotta integroitujen osien valu Muodostuminen voi tehokkaasti vähentää osien painoa ja vähentää tarpeetonta jalostustekniikkaa osia painon ja suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Automaattisen valun integroinnin kehityskehitys on ilmeisempi kehittämättömien seosmetallivalmisteiden kehittämisessä. Valimoteollisuuden täysimittaisen hyödyntämiseksi monimutkaisten rakenteellisten valukappaleiden tuotannon ominaisuuksien saavuttamiseksi on integroitu ovipehmusteiden, istuimen luuranko, kojelaudan luuranko, eturungon ja palomuurin sekä muun integroidun korkeapaineisen suunnittelun muotoilu Valukappaleet, joiden koko on huomattavasti suurempi kuin nykyinen tuotanto Casting, tarve 4 000 ~ 5 000 tonnin tai jopa suuremman vetoisuuden die-casting kone tuotantoon.

Autojen valukappaleiden paino

Jotta auton lujuus ja turvallisuus voitiin varmistaa mahdollisimman lähelle auton laadun vähentämistä, keventää kevyempää ja siten parantaa ajoneuvon tehoa, vähentää polttoaineenkulutusta ja vähentää pakokaasupäästöjä. Ajoneuvon laatua vähennetään 100 kg: lla ja polttoaineen kulutusta 100 km: n välein voidaan pienentää 0,3-0,6 litraa. Jos ajoneuvon painoa pienennetään 10%, polttoainetehokkuutta voidaan lisätä 6%: lla 8%: iin. Ympäristönsuojelun ja energiansäästön tarpeiden mukaan auton paino on tullut maailman autoteollisuuden kehityssuuntaus, autojen valukappaleiden paino on tullut yksi tärkeimmistä auto-valukappaleiden kehityssuunnista.