Valve valukappaleiden arviointi ja parantaminen yhteinen virheitä

1. ilmaraot

Tämä on metal kiinteytystä prosessi voi paeta kaasu jää metallin sisällä muodostumista pieniä reikiä, sisäseinän on sileä, kaasu, ultraääni on korkea heijastavuus vaan myös koska se on pohjimmiltaan pallomainen tai ellipsoidin, toisin sanoen olevan kaltainen virheet vaikuttavat sen heijastus amplitudi. Harkon ilmaraot murskataan alueella vika taonta tai liikkuvan ja on edullista on todettu ultraäänellä testaus.

2. kutistuminen ja löysä

Valamalla tai harkon jäähdytys kiinteytystä aseman arastaa, nestemäinen metalli puutteessa kiinteytystä viimeisessä osassa voi muodostua ontto kaltaisia vikoja. Suuret ja keskittyneet onteloiden kutsutaan kutistuminen ja pieniä, hajallaan tilat kutsutaan löysätä. Ne sijaitsevat yleensä jähmettynyt loppuosa harkon tai valu center. Sisempi seinä on karkea ja ympäröivät monet epäpuhtaudet ja hieno huokosiin. Koska lain ja supistumista, kutistuminen on väistämätöntä, mutta suhteessa jalostusprosesseihin menetelmistä on eri muoto, koko ja sijainti, kun se ulottuu valu tai harkon kehosta tulee viallinen. Osalta billet taonta harkon tulee jäljellä kutistuminen (kutistuminen jäljellä, jäljellä oleva kutistuminen), jos ei poisteta taonta.

3. kuona

Sulatus prosessissa tai tulenkestävät uuni uunin kuona on paisutettu nestemäinen metalli ja on entrained valu muodostaa kuonaa vika valu tai harkon runkoon. Kuona ei yleensä läsnä liittovaltiota, usein tiheä tilassa tai hajallaan eri syvyyksissä joka muistuttaa tilavuuden vikoja mutta taipumus on jonkin verran.

4. sekoittaa

(Kuten typen, sulfidien, jne.) sulatus - vaikutukselle Inkluusio tai lisäaineita tiettyjen aineosien metalli osa ole kokonaan sulanut ja vielä muodossa metalli Inkluusio kuten korkea tiheys, korkea sulamispiste pisteen komponentit - volframia, molybdeenia, jne.

5. erottelu

Valu-tai harkon erottelu viittaa lähinnä muodostunut sulamista tai metalli vuoksi epätasaisesta jakautumisesta osien sulatuksen osien erottelu. Erillisillä alueilla mekaaniset ominaisuudet ovat erilaiset kuin koko metalli matriisi. Ero on yli sallitun standardin soveltamisalaan tulee vika.

6. valu halkeamia

Halkeamat valu ovat pääasiassa siitä, että kutistuminen stressiä metalli jäähtymis-ja kiinteytystä ylittää lopullinen vahvuus materiaali. Se liittyy muodon suunnittelu ja valu prosessi valu ja halkeilua metal materiaali. (Kuten kuuma haurastuminen kun rikki sisältö on suuri, Kylmähauraus kun fosforipitoisuus on korkea, jne.). Harkon tuottaa aksiaalinen intergranular halkeamia seuranta billet taonta ellei taonta, jää taonta tulla taonta sisäisiä halkeamia.

7. kylmä erottaminen

Tämä on ainutlaatuinen delaminaatiolujuus vika valu, liittyvät pääasiassa valu prosessi suunnittelu valu, joka johtuu roiskeita, pyllähdys, kaatamalla tai kaksi osaa eri suuntiin (tai useita osa)) metalli virtaa ja muista syistä, koska Neste metallipintaa muodostuu puolikiinteä elokuva jäämään valu kehon muodossa pallean kaltainen aluetyyppi vikoja.

N

Tämä on kun teräs kauha harkon valu valanteesta, koska kaatamalla keskeytys, tauko ja muista syistä, nestemäinen metalli ensimmäinen kaatamalla pinta ilmassa nopeasti jäähdytetään muodostaa oksidikerros, tässä uusi neste edelleen kaatamalla metalli rikkomatta kautta harkon harkon ja muodostumista monitasoisen (tyyppi) vikoja, se on myöhemmin teräksen harkon Billetin taonta ei voi pakottaa poistamaan.

9. Anisotropia

Kun valu tai harkon on jäähtynyt ja jähmettynyt, jäähtymisnopeus pinnalta keskellä on erilainen, jolloin erilaisiin crystallographic rakenteisiin, näytteille Anisotropia mekaaniset ominaisuudet ja johtaa Anisotropia akustinen ominaisuudet, pinnalla on eri hyvä nopeus ja äänenvaimennusominaisuudet. Tämä Anisotropia läsnäolo vaikuttavat haitallisesti koon ja sijainnin vika arvioitaessa valu ultraääni tarkastus.

parantavien toimenpiteiden

(1) sulaa laitteiden Silitysrauta nestemäinen komponentti huono kyky tukea ja vakauden hiekka mikseri ei ole hyvä. Koostumus sulaa rautaa rajoittavat tekijät, kuten coke, ilmamäärä, raaka hiuslaatua ja uunin tyyppiä. Hartsi hiekkaa vaikuttavat tekijät kuten lämpötila, hartsi ja lisäksi. Kuten hiekkaa usein mene läpi uudistumista ja jäähdytys sängyssä, jotta hiekan lämpötila on korkea, heikentyneet hiekka voimaa, jolloin valamalla hiekka turvotus vakava, lisätä valu Kutistuminen kutistuminen vikoja yleensä.

(2) ontelon hiekkaan ja kaatamalla prosessin vaikutuksista sulaa rautaa suoraan johtaa trakooma ja hiekka vikoja.

(3) sulaa rautaa sulaminen laitteet tulee aina kuona sukupolvi, kaatamalla sulaa rautaa nestemäisten ja kuona sekä sulaa rauta sisään lomakkeen kuona reikää.

(4) tuotantoprosessin typpipitoisuus sulaa rautaa kasvaa lämpötilan noustessa ja vähentää hiilidioksidipäästöjä vastaava nousu. Kun typpi ja vety ovat yhdessä, on helppo lomakkeen huokosiin, joka on tärkein.

(5) multaa pohja on joustavampi, muoto ennen sijoittamista epätasainen ja muodonmuutoksia, jolloin hiekka tyypin pinnan epätasainen, kun tyyppi ylös ja alas ero suurempi, jolloin osa koko huonossa kunnossa.

(6) 2,2 metriä hiekkaa core kaatamalla prosessi Drift alas, jalka on jalka pääsyy epätasainen seinämäpaksuus. Jos

Mukaan venttiili valu vikoja, olemme pääasiassa seuraavat näkökohdat ottaa parantavien toimenpiteiden syyt:

(1) korotettava sopivasti Silitysrauta neste hiiliekvivalentin hiilettämällä valmistavat laitokset laajennus parantaa itse täyte kapasiteetti materiaalin käyttöä.

(2) Chung-ruudussa varmistaa tiiviyttä hiekkaa, parantaa hiekka tyyppi voimaa ja edistää valu täyte kapasiteetista.

(3) ennen tyyppi onkalo ennen hajallaan hiekka puhaltaa puhdas ja huolellisesti tarkistaa onkalo.

(4) jälkeen kaatamalla alisivuston kaatamalla pesä on ei kaatamalla, gate cup ja pistorasiaan aukkoja kattaa tiukka, estää hajallaan hiekka.

(5) ennen kaatamista vankka nesteen pinnalla sulaa rautaa puhdasta; parantaa kaatamalla alkulämpötila sulaa rautaa rautaoksidi toissijainen hapettumista kuona, pyrkimys vähentää venttiilin valu mahdollisimman jälkeen auki, alkuperäisen kaatamalla useita ohut kuona käytön jälkeen 610mm (24 tuumaa) F kehon venttiili runner limiliitoksista yhdistettynä muiden parametrien kun kaatamalla, tuonti ja vienti sijaitsevat suodatin ja moni--kolhaista kierros suodatin mesh paranee yhtenäinen lomake tehon parantamiseksi slagging gating järjestelmä.

(6) raaka-aineiden käyttöä hiiliteräksen mahdollisimman tavallinen harmaa cast rauta- tai pallografiittivalurauta takaisin periä; Vähennä rauta seosaineet kuten op, Mn ja muuta sisältöä vähentää rautapitoisuus on kaasun; Ja sadepäivinä tai kosteus suurempi kauden ensi core on parasta käyttää soihtu Ontelon hiekka core pintaan leivotaan jälleen vähentää hiekka kaasu; korkea lämpötila kaatamalla pieni venttiilit, helpottaakseen omia neste pakokaasun ja vähentää kuona-sukupolven käyttö.

(7) kaatamalla 1067mm (42 tuumaa) F kehon venttiili, että kiinteä mikseri samassa kerroksessa samalla Chung, tyyppi ja kerroksessa ei pitäisi olla mitään roskia; ei saa laittaa muualla vähentää sitä on kielletty Nosta hiekkaa ja multaa pohjalevy yhdessä estää muodonmuutos lattian.

(8) kaada 2.2n, pesä, jalka ydin ydin ydin laittaa määrä hartsia hiekka ja mahdollisimman pian Kirjoita. Jos

Kun edellä parantavien toimenpiteiden, 2413.78t kokonaistuotannosta venttiili, 1,15 prosenttia, ulkoinen jätteiden 1,73 prosenttia, kattava romu 2,88 prosenttia jätteiden sisäisen korkokannan. Parannettu romu, sisäinen jätteen määrä laski 2,39 prosenttiyksikköä, ulkoinen jätteiden määrä supistui 2,85 prosenttia verrattuna kattava romu laski 5.24 prosenttiyksikköä vaikutus on merkittävä.